Home » Wie zijn wij? » Geschiedenis

Geschiedenis

U bent drukker, laat ons partners zijn!

Reeds meer dan 50 jaar volgen wij nauwgezet de  evolutie van de grafische wereld.  Zodoende kunnen wij probleemloos de verwachtingen  van de drukkers - maar ook van de postorderverkoop of andere eindklanten - inlossen.

Indien u een regelmatige klant bent bij Brochage Renaître dan weet u dat u op ons kan rekenen!  Wij kennen uw werkmethodes en houden rekening met uw productiestroom of spelen korter op de bal tussen onze verschillende afdelingen.  Uiteraard bestaat ook de one-shot, en elke dag opnieuw leveren wij het bewijs van ons groot aanpassingsvermogen.

Onze teams beschikken over een unieke kennis bij de voorbereiding van de inslagschema’s,  gaande van een eenvoudige brochure tot een éénmalige folder met een uitgebreid aantal vouwen en een gepersonaliseerde uitkapvorm.  Regelmatig wordt onze expertise op de proef gesteld en wij bewijzen telkenmale hoe groot onze know-how wel is.

Vandaag staat Brochage Renaître voor een ploeg van 170 medewerkers - waarvan 35 in de manuele verwerking -, een onderlegd team, veelzijdig  en ermee vertrouwd een grote reactiviteit aan de dag te leggen en in staat het hoofd te bieden aan uw omvangrijke volumes en tegelijkertijd u een onberispelijke kwaliteit te leveren aan een competitieve prijs.

Ons bedrijf beschikt over een groot, modern en functioneel gebouw van 12.000 m2 en steeds innovatieve technologieën om U de best mogelijke oplossingen te bieden.  Ons machinepark hoort bij de meest moderne en meest performante op de markt.

Meer dan ooit blijven wij ons inzetten in de wereld van de brochage om zodoende onze plaats van leader op de Belgische  markt te verstevigen.  Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en dragen zo ons steentje bij aan de grote toegevoegde waarde van het marktaandeel van onze klanten.

Onze troeven  

  • Een modern, beveiligd en functioneel gebouw
  • Een gediversifieerd machinepark dat moeiteloos het hoofd biedt aan grote oplagen
  • Opvolging van Uw bestelling door één enkele contactpersoon
  • Ervaren productie ploegen
  • Een soepel opgestelde en reactieve organisatie
  • 6 Commercieel-technische contactpersonen staan klaar om al uw vragen te beantwoorden
  • 35 Aan de manuele afwerking toegewijde personen

 

Historiek

1970 - Oprichting van de vzw “Beschermde Werkplaats Renaître”.  De hoofdzakelijk manuele activiteiten waren gebaseerd in de Thiefrystraat te Schaarbeek.

1972 - Renaître heroriënteert zijn activiteiten naar de brochage en kent sedertdien een constante groei. Renaître bevindt zich dan op 2 verschillende locaties : Parijsstraat en Thiefrystraat.

1986 - Het jaar van de verhuis naar, en centralisatie van de activiteiten van Renaître in de Tweedekkerstraat te Haren.  Renaître beschikt dan over ruim 6.000 m2 werkplaatsen en opslagruimten.

2001 - Een nieuwe toepassing vervolledigt het gamma aan activiteiten van Renaître : garenloos gebonden brochures.

2008 - Renaître verhuist naar een nieuw gebouw, in het bijzonder opgericht om de brochage activiteiten verder te ontwikkelen en gelegen aan de Stroobantsstraat te Evere. De onderneming beschikt over 12.000 m2, gespreid over 2 verdiepingen, en over 7 laad- en loskaden.

2010 - Ten einde de activiteiten van afwerking van grafische producten te vervolledigen, ontwikkelt Renaître een afdeling Uitstansen van afgewerkte producten, herneemt de Wire-o productie en bouwt deze afdeling verder uit.

2014 - Vandaag staat Brochage Renaître synoniem voor 170 personeelsleden waarvan 35 voor de manuele verwerking,  en voor steeds verder vernieuwende technologieën  ten einde U de beste oplossingen te bieden.  

Toekomst - Diversifiëren van de activiteiten met behoud van het sociale karakter van de onderneming :  werk bieden aan minder valide personen.